Funtana

Funtana – Istra

Turističko mjesto Funtana , nalazi se na zapadnoj obali najvećeg hrvatskog poluotoka-Istra-u sjevernom djelu Jadranskog mora, između gradova Poreč na sjeveru i Vrsar na jugu.
Ova popularna turistička destinacija blagoslovljena blagom klimom i čistim morem, sa sezonom kupanja koja traje od svibnja do listopada, tek je nekoliko sati vožnje udaljena od svih važnijih europskih prijestolnica.

Blizina gradova:

  • Vrsar (4.6 km – 9 min)
  • Poreč (7.2 km – 10 min)
  • Rovinj (31.6 km – 38 min)
  • Novigrad (23 km – 28 min)
  • Nacionalni park Brijuni (50 km – 60 min)

Funtana je zadržala tipičan izgled primorskog sela .Starosjedioci su se prije okretanja turizmu isključivo bavili ribarstvom i poljodjelstvom jer je more koje oplakuje obale Funtane bogato ribom a zemlja izuzetno plodna.
Na njenoj atraktivnoj i razvedenoj obali koja se prostire od Zelene lagune tik do Poreča pa sve do Valkanele nadomak Vrsara, turizam je naprosto idealna djelatnost.

Rivijeru Funtane odlikuje raznolikost: šljunčane plaže, pjeskovite ili kamenite plaže;malene ili velike;uređene ili divlje plaže-ovdje odista možete birati!
Odabrati možete plažu s tuševima, ležaljkama i sportskom ponudom ili jednu od morskih uvala gdje se u miru i nesputano uživa u čarima prirode i čistom moru.
Do primamljivih funtanjanskih uvala, otoka i otočića može se doveslati sandolinom ili doploviti gumenjakom.
U Istri skoro da i nema primjera, kao što je to u Funtani, da je na tako malom prostoru toliko ugostiteljskih objekata- restorana, gostionica, konoba, caffe barova..
O koliko je kvalitetnoj turističkoj destinaciji s dugom tradicijom ovdje riječ, možda najbolje svjedoče zadovoljni gosti koji svake godine u sve većem broju ovdje odsjedaju.

Važni linkovi:

Funtana: www.funtana.com | Istra: www.istra.com | Hrvatska : www.croatia.hr